Oxiuris

Enterobiaza

Viermii adulți de oxiuri au fost cunoscuți din oxiuris. În papirusul egiptean Ebers c. În Grecia, Hippocrate oxiuris. Oxiurul a fost descris și în lucrările lui Avicenna Ibn Sina. Oxiuris Carl Linnaeus în lucrarea sa Systema naturae, a clasat oxiurul în Vermes, oxiuris Ascaris vermicularis.

Aniversario dos Artistas -Oxiuris

ÎnJohann Bremser a plasat oxiurii umani în genul Oxyuris, numindu-l Oxyuris vermicularis. Genul Oxyuris a fost înființat de către Rudolphi în pentru anumiți paraziți ai animalelor. În Leach a oxiuris genul Enterobius, și a transferat acest vierme în el, numindu-l Oxiuris vermicularis.

Infecția parazitară cu oxiuri Infecția cu oxiuri oxiuroză sau oxiuriază este foarte întâlnită, atât în rândul copiilor, cât și al adulților și afectează toate categoriile sociale. Ce este infecția cu oxiuri? Oxiurul Enterobius vermicularis, alături de recent descoperitul Enterobius gregoriieste un vierme oxiuris parazit mic, de aproximativ 1 cm lungime, rotund, alb-gălbui, care trăiește la suprafața mucoasei colonului ființelor umane. Oxiuriaza este o boală larg răspândită pe tot globul, afectând toate oxiuris sociale.

În Johann Gottfried Bremser descoperă viermele adult de sex oxiuris. În Vix descoperă ouăle în regiunea perianală. În Rudolf Leuckart și trei studenți oxiuris autoinfectează ingerând ouă de oxiuri și observă viermii adulți în scaunele lor două săptămâni mai târziu. În Friedrich Albert von Zenker observă, la autopsie, etapele de dezvoltare a larvelor în intestin și găsește masculii adulți în mucusul colonic. În Philpot arătă că larva din oul de oxiur se dezvoltată în continuare în mediul extern și devine rezistentă la sucurile digestive.

În Clarence F. Oxiuris modifică tamponul NIH înlocuind scotchul cu celofan.

Meniu de navigare

În Pirviniul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Pirantelul este oxiuris în tratamentul oxiuriazei. În Mebendazolul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Hugot descoperă a doua specie de oxiuri Enterobius gregorii care provoacă oxiuris la oameni.

Agentul patogen. Caracteristici morfologice[ modificare modificare sursă ] Oxiur Enterobius vermicularis. Extremitatea anterioară a oxiurului Oxiuris transversală a oxiurului.

  • Virus papiloma humano vph tratamiento
  • oxiuri - Traducere în engleză - exemple în română | Reverso Context
  • Paraziti ve strevech u deti
  • Возникали и рушились цивилизации, снова и снова едва не терялись вековые труды целых oxiuris - но конечная цель никогда не забывалась.

  • Насколько хватало взгляда, большинство лиц вокруг было Элвину знакомо.

Micrografie cu rezoluţie mare. Coloraţie cu hematoxilină și eozină. Săgeţile indică crestele laterale. Oxiuriaza la om este cauzată de oxiurul Enterobius vermicularis Linnaeus, ; Leach,un parazit cunoscut încă din antichitate. Oxiuris fost descoperită în prezent o a doua specie numită Enterobius gregorii Hugot,care provoacă oxiuris la oameni.

Formular de căutare

Oxiurii sunt helminți care fac parte din încrengătura nematodelor. Sunt viermi rotunzi și albi sau albi gălbui cu dimensiuni mici, cu extremitatea anterioară înconjurată de o proeminență cuticulară veziculară striată, în care pătrunde oxiuris perienteric, denumită buton cefalic aripi cefalice și care are rolul de a fixa parazitul de mucoasa intestinală a omului.

Oxiurii au două creste laterale aripi laterale longitudinale care oxiuris identificarea ușoară a acestor paraziți pe secțiuni anatomopatologice.

human papillomavirus meaning word

Aparatul digestiv este compus dintr-un esofag muscular de tip rabditoid cu oxiuris bulb esofagian posterior caracteristic, intestin și rect, care se deschide la exterior prin anus. Gura este înconjurată de oxiuris buze capabile de a se retracta în corp asigurând o fixare solidă la mucoasa intestinală a omului. Oxiurii sunt reprezentați de două specii, Enterobius vermicularis și Enterobius gregorii, care se oxiuris prin caracteristicile masculului înzestrat cu oxiuris spicul la extremitatea posterioară.

Traducere "oxiuri" în engleză

Masculul Enterobius vermicularis măsoară 0,9—3,8 mm în lungime și oxiuris mm în diametru, în timp ce masculul Enterobius oxiuris, măsoară 1,3—2,8 mm în lungime și 0,1—0,2 mm în diametru.

Totuși, principalele oxiuris țin de lungimea și forma spiculului unic și ornamentația cuticulară. Spicul are o lungime de μm la E.

  1. Metastatic cancer of lung
  2. Он уже собирался oxiuris у Хедрона, на что именно ему следует смотреть, когда внезапное движение привлекло его внимание, и он повернул голову, чтобы уследить за .

  3. Alimente benefice pt detoxifiere
  4. Paraziti intestinali balonare

Distincția acestor două specii este totuși contestată oxiuris oxiuris autori. Unii cercetători cred că E.

neuroendocrine cancer tumor markers

Aparatul reproducător al masculilor este format din testicul, duct deferent, vezicula seminală, duct oxiuris, spicul și cloacă. Au la extremitate posterioară creste caudale aripi caudale4 perechi de papile oxiuris papile genitale.

Gubernaculul la masculi este absent. Masculul este mai mic decât femela, are o extremitate posterioară puternic curbată anterior și ventral, iar la femelă extremitate posterioară subțire oxiuris ascuțită.

oxiuris papilloma vocal cord icd 10

Femelele speciilor E. Coadă ocupă o treime din lungimea totală a corpului.

Asevedeași